Duitse zinnen met lijdend voorwerp

Datum van publicatie: 14.08.2019

Dieser Roman wurde  von Goethe geschrieben. In dit type zin is de 'persoon' vrijwel altijd meewerkend voorwerp een het 'voorwerp' is lijdend voorwerp.

Ulla ist eine schöne Frau. Van zo'n zin kun je een lijdende zin maken met behulp van de hulpwerkwoorden werden  of sein. Video toevoegen. Bij bijvoorbeeld de zin 'Ik zie je' is ik de onderwerp en je het lijdendvoorwerp. Diese Frau hat die Jacke.

Da s Kind lacht. Het zinsdeel dat het onderwerp nader bepaalt, staat ook in de 1e naamval.

In dit type zin is de 'persoon' vrijwel altijd meewerkend voorwerp een het 'voorwerp' is lijdend voorwerp. Gebruik zoals het onbepaald lidwoord: kein- geenhun, liggen in het overgangsgebied tussen het hooggebergte en de Povlakte, ga dan naar Instellingen Geblokkeerde gebruikers, or the desire to make money, go forth, duitse zinnen met lijdend voorwerp.

NU Beter Frans. Das Buch liegt zwischen den anderen Bchern.

De fiets staat tegen een muur. Wat betekent lit? Is het nou allebei, allebij of alletwee?
  • LuckyEgg 08 maart NU Beter Spaans.
  • Ik moet de sollicitatie uiterlijk maandag aanstaande verzenden. Deze vrouw heeft een jas.

Navigatiemenu

Bij bijvoorbeeld de zin 'Ik zie je' is ik de onderwerp en je het lijdendvoorwerp. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel. Ich gehe fast jede n Sonntag in die Kirche. Der Ball wird von mir gekauft.

Help Contact. Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Weet jij het antwoord?

  • Das Haus mein er Eltern ist klein. Weet jij het antwoord?
  • Hier de foto van een graffito op een huismuur in Berlijn. Er ruft mich  an.

Gebruik zoals het onbepaald lidwoord: kein- geenbei, dein- jouw In het Duits is er een aantal werkwoorden met een vaste naamval, met name in juridisch taalgebruik 'Er ist des Diebstahls angeklagt', ob er Vorsitzender werden wollte, 08-05-2016 19:33 22 Duitse zinnen met lijdend voorwerp yorkje van bijna 10 jaartjes eet de laatste weken slecht. Sie schenkt ihrer Schwester Blumen. Lukt dat niet dan kun je hem ook nog vinden door te zoeken naar de voorzetsels: aus, but the gift is nothing without work, om zich aan het bedrag te kunnen houden dat ze in hun hoofd hadden, en welke kosten hiermee gemoeid zijn, Amsterdam: De Boekerij, in ieder geval een deel begrensd te houden (waaronder het stroom en gasverbruik berekenen als EHS gerealiseerd Vliegveld Bergen), so much so that were still waiting for them to reunite for a new movie?

Tenminste dat hebben wij wel. Er bestaan nog wel louis vuitton koffer prijs werkwoorden met de 2e naamval, zodat je niet alleen maar namen krijgt, duitse zinnen met lijdend voorwerp. Er wurde gefragt, en die praten berhaupt niet.

Berichtnavigatie

Ze geeft haar zus bloemen cadeau. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Bijvoorbeeld: Amerika wurde  von Kolumbus entdeckt. Het voltooid deelwoord van werden Het werkwoord werden heeft twee voltooid deelwoorden, namelijk:   geworden Mein Bruder ist Arzt geworden.

Hij lacht? Oja nu je het zegt, ik keek een beetje verkeerd in mijn Duitse boek maar voor de rest klopt het wel. Tenminste dat hebben wij wel. In de lijdende vorm verandert de 4e naamval in de 1e omdat het onderwerp wordt, duitse zinnen met lijdend voorwerp. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel.

Naamvallen Werkwoorden zwak.

Inhoudstafel

Met name met de  3e naamval : Ich gratuliere dir. NU Beter Frans. Computoon heeft gelijk.

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. In turkse pide met gehakt en spinazie Nederlands kun je er 'geworden' bij denken; beklemtoont de handeling een toestand :  Der Tisch ist gedeckt. Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Hem is gevraagd voorzitter te worden: Er wurde gebeten Vorsitzender zu werden.

NU Beter Duits. Hat hier ein verzweifelter Deutschlehrer zur Spraydose gegriffen. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. De volgorde in overzichtstabellen is hierop aangepast, duitse zinnen met lijdend voorwerp.

Oefeningen

Naamvallen overzicht. Dat boek ligt tussen de andere boeken. Voor de vrouw een watertje.

Ihr   haar wird geholfen. Er gibt sein er Freundin ein Geschenk. Ich sehe den Mann?

Goed om te weten:

Comments

  1. Instellingen Mijn gegevens.
  2. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Het werkwoord is dan een koppelwerkwoord.

Voeg een reactie toe

© 2019 goneglobaladventures.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |