Hoe meet je de framehoogte van een racefiets

Datum van publicatie: 13.10.2019

Hoe meet ik mijn binnenbeenlengte? Let dan zeker goed op de reach van het frame! Bij een sloping frame, zoals veel endurance racefietsen hebben, loopt de zadelbuis schuin af naar beneden, in plaats van zo goed als horizontaal.

Heb jij een sloping bovenbuis? Bestelling afronden of verder winkelen. Dat wil je niet. Nu kun je de lengte van de bovenkant van het boek tot aan de grond meten.

Maar twee fietsen met precies dezelfde reach kunnen toch een verschil hebben in de afstand tussen het zadel en het stuur. Hoe meet ik de standover-hoogte van mijn racefiets? Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De denkbeeldige lijn die je eerder vanaf de trapas omhoog hebt gemaakt, hagel. Deel dit bericht. Dit zie je vaak bij de aerodynamische fietsen. Met deze "binnenbeenlengte" kun je de juiste framemaat berekenen. Regen, is de lijn die je op moet meten om de stack te bepalen, n verantwoordelijke Niet alleen was sprake van een veelheid en complexiteit van cijfers.

Bereken je racefiets framemaat

Als je klachten hebt of gewoon zeker wilt weten dat je nieuwe racefiets echt bij je past kun je een bikefitting laten doen. Deel dit bericht. Olle Vastbinder. Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Wanneer je framemaat niet optimaal is, dan kan dit al snel zorgen voor vervelende blessures en pijntjes.

Alle bovenstaande framematen hebben invloed op jouw houding op een fiets. Je moet de lengte van je bovenbuis niet schuin opmeten.

Dit zie je vaak bij de aerodynamische fietsen. Je kunt dus beter nooit aan de hand van alleen de framemaat een passende racefiets kiezen? Een grotere afstand betekent een diepere zit. De reach is de horizontale afstand tussen je trapas en het balhoofd.

Kortom: je zit met veel meer plezier op de fiets als je de juiste framemaat kiest! Dus elke wielrenner heeft baat bij een goede afstelling om klachten te verhelpen of voorkomen. Het is dan ook van groot belang dat je racefiets de juiste framemaat heeft, zodat je comfortabel kunt zitten.

Wil jij als eerste onze aanbiedingen, winacties en uitnodigingen ontvangen voor exclusieve evenementen in onze fietsenwinkel?

Binnenbeenlengte cm Lichaamslengte bij benadering cm framemaat elektrische toer- of stadsfiets cm hoe meet je de framehoogte van een racefiets   standaard geveerde zadelpen 67 - 46 42 68 - 46 42 69 - 47 43 70 - 48 44 71 - 48 44 72 - 49 45 73 - 50 46 74 - 50 46 75 - 51 47 76 - 52 48 77 - 52 48 78 - 53 49 79 - 54 50 80 - 54 50 81 - 55 51 82 - 56 52 83 - 56 52 84 - 57 53 85 - 58 54 86 - 58 54 87 - 59 55 88 - 60 56 89 - 61 57 90 - 61 57 91 - 62 58 92 - 63 59 93 - 63 59 94 - 64 60 95 - 65 61 96 - 65 61 97 - 66 62   Maat kinderfietsen Bij kinderfietsen wordt eerder gesproken over de grootte van de banden dan over de framemaat, hoe meet je de framehoogte van een racefiets.

De lengte van een balhoofdbuis kan veel invloed hebben op hoe je op een racefiets zit. Home Koopgids Racefiets framemaat berekenen. Door regelmatig je fietsketting op te meten …. Als je comfort zoekt in een frame geometrie, dan kun je het beste kiezen voor een frame met een lang balhoofdbuis. Wat betekenen de verschillende maten van jouw racefiets. Koopgidsen Wij hebben een go tell it on the mountain lyrics handige koopgidsen voor u samen gesteld.

Bereken de Racefiets framemaat aan de hand van je beenlengte

De juiste framemaat kun je dan berekenen door:. Trapas en bottom bracket vervangen — Bottombrackets en trapassen [How-To]. Je product is toegevoegd aan de winkelwagen.

Privacy Policy. Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets. Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift. De stack is de verticale afstand tussen de trapas en het balhoofd.

Bij kinderfietsen wordt eerder gesproken over de grootte van de banden dan over de framemaat. Hoe bepaal je jouw racefiets framemaat. Bikefitting is dus nog niet beschikbaar in Den Bosch.

Wat betekenen de verschillende maten van jouw racefiets?

Het afstellen van je fiets tot in perfectie is een klus die je beter niet zelf kunt doen. De hoek waarin de zadelbuis staat heeft hier namelijk ook invloed op. De enige manier om een fiets beter te laten passen bij sommige renners was een langere balhoofdbuis. Je moet om de lengte van de bovenbuis te bepalen wel die horizontale lengte opmeten van je balhoofd.

Anders kom je uit op een verkeerde waarde? Je kunt je binnenbeenlengte ook zelf meten. Bij een frame die te groot is zul je sneller zadelpijn en huidirritaties krijgen en bij een te klein frame zul je sneller vermoeid zijn en minder effectief fietsen. Hoe pas je de stuurhoogte en stuurpositie aan van je racefiets.

Goed om te weten:

Comments

  1. Ga hiervoor altijd langs een professional die precies weet wat hij doet.
  2. Doe dus net alsof je op het boek "zit". Afhankelijk van de geometrie van een racefiets en zelfs het merk racefiets kan je framemaat namelijk sterk verschillen.
  3. Staat dit gepland voor de nabije toekomst?

Voeg een reactie toe

© 2019 goneglobaladventures.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |