Krentenbaard besmettelijk voor ouderen

Datum van publicatie: 17.07.2019

Helaas is het meestal niet te doen voor volwassen mensen om met deze uitslag op hun werk te verschijnen. Ook voor zwangere vrouwen kan het geen kwaad, en het heeft geen invloed op het ongeboren kind.

Vraag het de GGD -afdeling Infectieziekten of de huisarts. Krentenbaard is namelijk niet zomaar een aandoening: als het tegenzit beheerst het je hele gezinsleven.

Eigenlijk is bij een krentenbaardbesmetting het enige dat helpt antibioticazalf. Overdracht vindt vooral plaats door direct contact met een besmet persoon, vooral besmette handen spelen hierin een belangrijke rol. De huisarts kan dit onderzoeken. Dan krijgt u waarschijnlijk een antibioticakuur  tabletten om in te nemen. Impetigo kan veroorzaakt worden door twee verschillende bacteriën: meestal gaat het om de stafylokok Staphylococcus aureus , soms om de streptokok groep A beta-hemolytische streptokokken of Streptococcus pyogenes.

Ik schrijf het normaal op, en het woord in horrorletters, school of werk. Ook kunnen er blaren ontstaan, krentenbaard besmettelijk voor ouderen. Een goede hygine is natuurlijk altijd belangrijk, dat hij geen kans meer krijgt het op te eten.

Uw huisarts kan deze middelen voorschrijven. Diegene kan de ziekte dus niet meer verspreiden over zijn eigen lichaam en het ook niet meer doorgeven aan iemand anders.

De infectie komt vooral voor bij kinderen en is zeer besmettelijk voor andere kinderen in de omgeving, zoals op school, in kinderdagverblijven, sportclubs, enz. De zalf moet drie keer per dag dun op de plek worden aangebracht. Dit zijn klieren die opzwellen als reactie op de infectie.

Hoewel krentenbaard vooral bij jonge kinderen voorkomt, kunnen volwassenen het ook krijgen. Smeer dan nog een paar dagen. Soms zijn zwellingen in de hals te voelen. De bekendste is die waarbij eerst een rood vlekje of bultje ontstaat dat in grootte toeneemt. Tijdens het pulken aan de korsten komt de bacterie ook weer vrij op de vingers en zo kunnen andere mensen eveneens besmet raken.

  • Iedereen kan krentenbaard krijgen. Smeer dan nog een paar dagen.
  • Droog het erna goed af. Omdat deze vervelende infectie alleen op de oppervlakte van de huid zit, houd je er in principe geen littekens aan over.

Er ontstaan enkele wondjes, rode plekjes en soms blaasjes met gele pus! Het verloop is eigenlijk krentenbaard besmettelijk voor ouderen hetzelfde als bij kinderen! Een opengebarsten blaasje droogt in. Je hebt dus niet door dat je besmettelijk bent. Gebruik elke dag een schone handdoek die anderen niet gebruiken.

Praat er eventueel nog eens met uw huisarts over. Het afweersysteem van ouderen is ook sterker dan dat van kinderen, waardoor zij minder kans hebben om deze ziekte op te lopen. Meer informatie!

Hoe ontstaat impetigo?

Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Eventueel kan de huid rond de korstjes ontsmet worden met chloorhexedine. Andere gezinsleden mogen deze handdoeken en washandjes niet gebruiken.

Krentenbaard is besmettelijk totdat de wondjes zijn ingedroogd of genezen. Bij volwassenen kan het ook via de mobiele telefoon of de computer worden overgedragen of via andere producten die u in de loop van de dag aanraakt. Want de infectieziekte is niet gevaarlijk krentenbaard besmettelijk voor ouderen je baby. Kan iemand met krentenbaard naar een kindercentrum, school of werk, krentenbaard besmettelijk voor ouderen.

Bron: Apotheek. Het kan ook zijn dat u drager bent van de bacterie.

Wat zijn de verschijnselen?

Ook bij een wondje op de huid en bij kinderen die al een huidziekte hebben, zoals eczeem of schurft, is de kans op het ontstaan van de infectie groter. Veel andere mensen dragen de bacterie ook al bij zich zonder dat je het ziet. Ik ben verplicht je te melden dat deze website gebruik maakt van cookies!

De volgende maatregelen kunnen helpen tegen verergering van krentenbaard en besmetting van anderen:. Soms zijn zwellingen in de hals te voelen. Krentenbaard kan jeuken. Want ook als je krentenbaard een keer eerder hebt gehad, krentenbaard besmettelijk voor ouderen, kun je nogmaals krentenbaard krijgen.

Krentenbaard is besmettelijk. Hierdoor kunnen er grote wonden met korsten ontstaan, of blaasjes. Hierdoor kan iemand anders besmet raken.

Informatie over de aandoening krentenbaard

In principe moet het met de antibioticazalf snel beter gaan, en heb je deze maximaal twee weken nodig. Maar, let op, de plekjes kunnen in principe over het hele lichaam zitten. Er blijven geen littekens achter.

Thuis houden heeft eigenlijk geen zin, krentenbaard besmettelijk voor ouderen. De ontsteking begint soms op een plaats waar al een wondje zit.

Je hoeft je kind ook niet thuis te houden om verspreiding te voorkomen! Op jonge leeftijd hebben ze er weinig last van.

Goed om te weten:

Comments

  1. Nederlands English.
  2. Wanneer hebben volwassenen kans op krentenbaard?
  3. Er komen wondjes, rode plekjes of blaasjes met gele korstjes, die kunnen jeuken.

Voeg een reactie toe

© 2019 goneglobaladventures.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |