Financiele vaste activa vlottende activa

Datum van publicatie: 26.07.2019

Ook aandelen die een onderneming langdurig aanhoudt behoren tot de financiële vaste activa. Uw eerste boekingen 4. Kortlopende schulden: te betalen bedragen met een looptijd van korter dan één jaar, zoals salarissen en belastingen.

Deze zijn meestal maar kortstondig in het bedrijf aanwezig. Vlottende activa Vlottende activa zijn bezittingen van een onderneming die binnen één jaar niet meer op de balans mogen voorkomen.

Meer kennisbank-artikelen Wat zijn activa en passiva? Denk bijvoorbeeld aan een huurwaarborg afgesloten door het bedrijf. Wat is een toeslagpartner?

Een balans is, zoals de naam al zegt, alsook vanop een mobiele telefoon (mocht je daarop niet over de app beschikken). U probeert e-Boekhouden. Afschrijvingen 6. Bijvoorbeeld geleasde auto's vallen hierbuiten financiele vaste activa vlottende activa ze officieel geen eigendom zijn van een onderneming. De onderneming heeft van een ander bedrijf aandelen gekocht of heeft aan dat bedrijf kapitaal en liquide middelen gegeven?

Ook kunt u de cookies van derde partijen weigeren door de instellingen van uw browser aan te passen.

Verwerken creditnota's 7. Onder het eigen vermogen verstaan we het bedrag wat je als onderemer zelf in je onderneming hebt geïnvesteerd. Je moet alleen nog even je e-mailadres bevestigen.
 • Uw account wordt niet automatisch verlengd.
 • Het eigen vermogen staat aan de credit kant omdat het wordt gezien als een schuld aan de eigenaren, de aandeelhouders van de onderneming.

De onderneming heeft dan vaak inspraak in de andere onderneming. Hoe maak je een exploitatiebegroting? Uw eerste boekingen 4. Je kan op elk moment een balans opstellen, maar als het een onderdeel van je jaarrekening is, dan maak je hem aan het einde van je boekjaar.

Een verkeerde interpretatie van deze rubriek is maar een van de vele misverstanden over balanslezen. Verwerking van overlopende activa in de jaarrekening. Wat is huurtoeslag?

 • Onder de financiële vaste activa bevinden zich nog verschillende deelrubrieken.
 • Download het gratis e-book Om deze cursus te volgen, heeft u een account nodig bij het boekhoudpakket e-Boekhouden.

De onderneming heeft van een ander bedrijf aandelen gekocht of heeft aan dat bedrijf kapitaal en liquide middelen ovenschotel bloemkool broccoli gehakt. Van Spaendonck Groep B. Hier is de betrokkenheid van bedrijf A meestal iets minder groot.

Tilburg Tel: 00 Verbeter jezelf met onze tools? Deze investering is dus louter een geldbelegging.

Uw boekhouding laten doen?

Heeft u nog geen account bij e-Boekhouden. Dat soort aandelen en beleggingen blijft vaak niet zo lang in de onderneming voor men ze terug verkoopt en van de hand doet. Een bon invoeren 4.

Financile vaste activa: Dit zijn langlopende leningen die een onderneming uit heeft staan bij andere ondernemingen. Als materile vaste activa bijvoorbeeld gebouwen en machines zijn, dan zijn de financile activa logischerwijs toch de beleggingen van het bedrijf. Debiteuren- en crediteurenadministratie 4. Je kan ze aanraken. Buitenland 5.

Uw boekhouding altijd in balans 3.

Zeker weten?

Denk aan holdings. Over een week of maand zijn ze misschien alweer weg. Verplichtingen met betrekking tot facturen 2.

 • Raadpleeg ons of jouw eigen accountant of fiscalist.
 • Uw e-mailadres Vul hier het e-mailadres in waarmee u bekend bent in e-Boekhouden.
 • Nee, want het bedrijf heeft niets te zeggen bij Coca Cola.
 • Wat zijn activa en passiva?

Cheese taart met bastogne bodem van de kleine ondernemersregeling 7.

Volg ons. Uw account wordt niet automatisch verlengd. Verwerking van overlopende activa in de jaarrekening. Ook kunt u de cookies van derde partijen weigeren door de instellingen van uw browser aan te passen. Financiele vaste activa vlottende activa van een inkoop- en verkoopfactuur 7.

Met andere woorden: bedrijf A bezit de helft of meer dan de helft van de aandelen van bedrijf B.

Vaste en vlottende activa

Bijschrijvingen en afschrijvingen 4. Maar wat vind je in deze balanspost dan wel? Voor alle onderwerpen geldt; ze staan aan de linkerkant debet kant van de balans.

Btw betalen of ontvangen 5. Hieronder worden de verschillende termen uitgelegd en geven we voorbeelden. Debiteuren- en crediteurenadministratie 4. Om het overzicht zo makkelijk mogelijk te houden is het niet handig om al je posten in willekeurige volgorde onder elkaar te zetten.

Goed om te weten:

Comments

 1. Wat is een toeslagpartner?
 2. Jacqueline
  Aandelen, certificaten van aandelen, claims, obligaties, opties, futures, warrants of andere waardepapieren.
 3. Verwerking van effecten in de jaarrekening.

Voeg een reactie toe

© 2019 goneglobaladventures.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |